DOLINA SOČE

Dolina Soče postaja vodilna destinacija za aktivne počitnice. Ne glede na to, kaj vam je najbolj pri srcu – uživanje v prekrasnih razgledih z okoliških vrhov, raziskovanje stezic z gorskim kolesom, odkrivanje doline s padalom ali adrenalinski vodni športi, smo prepričani, da boste uživali. Če bi radi z muharsko opremo poiskali skrite tolmune Soče in njenih pritokov, povprašajte po ribiškem vodniku.

GORSKO KOLESARJENJE

Če ste MTB navdušenec, vam toplo priporočamo agencijo Positive Sport iz Kobarida. Poleg kakovostnih polnovzmetenih gorskih koles organizirajo tudi vodene kolesarske izlete ter spuste z raftom in kajakom.

ZIPLINE UČEJA

Poskusite najdaljši zipline v Evropi! 4 kilometri jeklenic v dolini Učje na Bovškem s hitrostjo 40–60 kilometrov na uro.

SMUČIŠČE KANIN

Najvišje smučišče pri nas na 2.200 metrih je z naravno snežno odejo in pogledi vse do Jadranskega morja pravi raj za smučarje ne le pozimi, temveč tudi spomladi, poleti pa nudi prijetno zatočišče pred vročino.

Športno rekreacijski center LABRCA

Športno rekreacijski center Labrca stoji tik ob reki Soči v neokrnjeni naravi. Je idealna lokacija za različne vrste dejavnosti in dogodkov. Zadovoljiti znamo želje in potrebe vseh generacij.

ANA ROŠ

Poskusite izjemne jedi z lokalnimi in sezonskimi sestavinami. Gre več kot zgolj za okus, to je pravo kulinarično potovanje v neznano. Prepustite se Ani Roš, najboljši kuharski mojstrici na svetu leta 2017.

DOGODKI V DOLINI SOČE

V dolini Soče se vedno najde kaj zanimivega.

METALDAYS

Metaldays je največji glasbeni festival pri nas. Celotedenske težkometalne počitnice so več kot zgolj glasbeni koncerti. Edinstveno doživetje v sproščenem vzdušju na sotočju Soče in Tolminke ob zvokih odličnih glasbenih skupin z vsega sveta v Tolmin privabi kakšnih 12.000 ljudi. Ob sotočju se čez poletje zvrstijo še Soča Outdoor Festival, Punk Rock Holiday, Overjam Reggae Festival, Halamoye, Mötor City in kreativni tabor Sajeta.

KOBARIŠKI MUZEJ

O prvi svetovni vojni pričajo številne zbirke in zgodbe v Kobariškem muzeju ter Pot miru in pomniki, kot sta Javorca v dolini Polog in italijanska kostnica v Kobaridu. V Idriji, 45 kilometrov iz Tolmina, lahko obiščete Mestni muzej Idrija, drugi največji rudnik živega srebra na svetu in partizansko bolnico Franja iz druge svetovne vojne.

IZLETI PO SLOVENIJI

Ker lahko Slovenijo z avtom prepotujete že v dobrih treh urah, veliko naših gostov obišče tudi druge kraje – Postojnsko jamo, Škocjanske jame, Kobilarno Lipica ter blejsko in bohinjsko jezero (priporočamo avtovlak). Obiščete lahko tudi Ljubljano, Obalo ali svetovno znane Benetke, oddaljene le 160 kilometrov.